Hvor går grænsen for borgerinddragelse? Borgerinddragelse, patientinvolvering eller hvilken betegnelse vi nu vil bruge, står højt på agendaen i sundhedsvæsenet. Intentionen er at skabe bedre resultater og større tilfredshed ved aktivt at inddrage borgeren/patienten i de beslutninger, der skal træffes og i den måde, behandling og pleje tilrettelægges.

Ikke alle har de samme ressourcer, men mange har faktisk. Og vil gerne. Eller har en mand eller kone, der kan hjælpe. Men er der alligevel grænser for, hvor langt vi kan og bør gå? Jeg møder Bente. Gift med Hans, 51 år. Hans har sukkersyge og komplikationer til sin sygdom. Han har netop fået amputeret sin forfod og skal, når det er muligt, have en nyretransplantation. Der er sår på forfoden, som dagligt skal have skiftet bandage. Et sår, der er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.