Hvad er belægning og overbelægning?

Hvad er belægning og overbelægning? Et centralt element i regeringens akutpakke er, at overbelægning på landets hospitaler skal nedbringes, og at ingen patienter skal ligge på hospitalernes gange, fordi der ikke er plads på på sengestuerne.

En plads på gangen er en risiko for patientsikkerheden. Det en urolig plads at opholde sig på, men mest af alt er der ikke gode observationsmuligheder eller adgang til kald, ilt og sug. Så naturligvis skal man som akut indlagt patient ikke være i en seng på gangen. Udover patientsikkerhed er arbejdsmiljø og bemanding et andet perspektiv, for er der ikke sammenhæng mellem personaleressourcer og belægningssituationen, går det ud over arbejdsmiljøet. Så der er mange grunde til at sætte fokus...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind