Rasmus Sylvest Mortensen

Vi er langt fra målet om borger- og pårørendeinddragelse Trods mange gode intentioner er der fortsat behov for et nationalt – og ikke mindst kommunalt – fokus på, hvordan borgere og de pårørendes ønsker og behov får en mere fremtrædende plads i sundhedsvæsenet.

Det er en god idé at involvere patienter og pårørende. Det har forskellige undersøgelser dokumenteret overbevisende. Inddragelse bidrager f.eks. til højere tilfredshed, færre fejl og øget livskvalitet. Ligeledes følger patienterne i højere grad behandlingsplanen – de har højere adhærens – når de selv medvirker til planlægning af forløbet. Fra et økonomisk perspektiv er det særligt interessant, at behandlingseffekten stiger og forbruget af sundhedsydelser falder, når borgerne er aktivt involverede. Det er jo ingen hemmelighed, at sundhedsvæsenet står over for en række...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind