»Enorm efterspørgsel« på ny glukosemåler Unge, velinformerede diabetespatienter har skabt et kæmpe pres på hospitaler og kommuner for at få adgang til den nye måler. Systemet har været for langsomt, vurderer formanden for diabeteslægerne.

Det lyder enormt smart: En lille sensor skubbet ind i overhuden, hvor den kan sidde i 14 dage og passe sig selv. Blodsukkermåling helt uden blod og lige når det passer. Konstant måling, også om natten. Helt nye muligheder for læring for diabetespatienterne og mere viden til fagfolkene. Der er med andre ord rigtig mange fordele ved den nye glukosemåler fra firmaet Abbott, den såkaldte Freestyle Libre. Og det har patienterne i den grad opdaget, fortæller overlæge, professor og formand...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.