
Opinion


Hvordan bliver arbejdet i velfærdssektoren til mere end et sabbatårsprojekt? Mange unge stifter bekendtskab med jobbet som pædagog, lærer eller i ældreplejen i løbet af deres sabbatår. Men mødet med professionerne bliver sjældent startskuddet til en karriere. På Absalon sætter vi en række initiativer i gang for at øge rekrutteringen til velfærdsuddannelserne – med særligt henblik på de ufaglærte unge.
Skriv en kommentar
Få gang i køen til håndvasken Vi skal angribe hygiejne med struktur og systematik, så vi ikke glemmer alle de gode råd om hygiejne og smitteforebyggelse, når den kontante afregning ikke er til stede.
Skriv en kommentar
Trods kedeligt fokus i medierne: Der findes faktisk nogle, der glæder sig til det sundhedsfaglige tilsyn Der er sådan set ikke noget at sige til, at mange frygter de sundhedsfaglige tilsyn. Men tilsynet kan også blive en nærmest forløsning på udviklingsarbejdet.
Skriv en kommentar
Sundhed og beskæftigelse er hinandens forudsætninger Gennem et tæt samarbejde på tværs af sundheds- og beskæftigelsesområdet kan Aarhus Kommune håndtere komplekse problemstillinger, som ellers ville være vanskelige at løse i normalsystemet.
Skriv en kommentar
Vejen til bæredygtige partnerskaber på ældreområdet Demografien udvikler sig og vores sundhedsvæsen kræver nye måder at tænke omsorg og sundhed, særligt for den voksende ældre befolkning. Det bliver bedst løst i brede samarbejder. Her er 10 anbefalinger, der kan give effektive og langsigtede partnerskaber på tværs af offentlige og private aktører.
Skriv en kommentar
Ny digital understøttelse på ældreområdet Der er brug for ny digital understøttelse af ældreomsorgen. Hvis vi skal lykkes med afbureaukratisering og frisættelse, er det nødvendigt at skabe et helt anderledes og markant mere brugervenligt system. Udviklingen bør igangsættes med det samme, hvis ældreområdets udfordringer skal håndteres.
Skriv en kommentar
Midlertidige pladser: Er jeres visitationspraksis i overensstemmelse med strategien? Hvis efterspørgslen efter midlertidige pladser overstiger udbuddet, er der måske en tendens til, at de midlertidige pladser er blevet ‘go to-løsningen’. Hvis man i stedet starter med at vurdere, hvorvidt pleje- og støttebehovet kan varetages i eget hjem og kun visiterer til midlertidige pladser i de tilfælde, hvor det ikke er forsvarligt, får vi flere midlertidige pladser til rådighed for de borgere, hvis plejebehov kræver det, skriver Bibi Asklund, chefkonsulent i Komponent.
Skriv en kommentar
Er der nok fokus på SOSU-uddannelserne i bestræbelserne på at frisætte ældreplejen? Hvad betyder det, når der bliver sagt, at fremtidens medarbejdere i højere grad end i dag skal kunne håndtere en omskiftelig hverdag med en faglighed i hastig galop, der ud over en frisættelsesdagsorden også er drevet af ny velfærdsteknologi og flere borgere med komplekse diagnoser?
