Samskabelse, der dur Ledelse over grænser er en vigtig faktor for succes med tværsektorielle tiltag. Der er god inspiration at hente i ny rapport, som er omsat til virkelighed i samarbejdet mellem Aarhus Universitetshospital og Aarhus Kommune.

For  nogle måneder siden udkom rapporten ’Ledelse over grænser, erfaringer med tværsektoriel ledelse i sundhedsvæsenet’, udgivet af  Væksthus for Ledelse, november 2014. Den er god som grundlag for en dialog på tværs af sektorerne. Der står bl.a., at en afgørende faktor er et netværkssamarbejde båret af kendskab, respekt og tillid. Den relationelle koordinering, som det også betegnes, gror bare ikke via formelle møder. Det gror over en kop kaffe, så enkelt er det… det sker i det rum, vi skaber...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.