Helbredstjek til flygtninge syltet i to år Selvom lovgivningen, der forpligter kommuner til at tilbyde et helbredstjek til flygtninge og familiesammenførte, er snart to år gammel, har Kommunernes Landsforening (KL) og Lægeforeningen endnu ikke lavet en endelig aftale. ‘Sjusk’, siger integrationsordfører.

Det er næsten to år siden, at de danske kommuner via en ændring af integrationsloven fik pligt til at tilbyde flygtninge og deres sammenførte familiemedlemmer et helbredstjek inden for tre måneder. Men det halter gevaldigt med at leve op til loven: En gennemgang, som Rigsrevisionen har foretaget af integrationsområdet, viser nemlig, at kun halvdelen af flygtningene har fået tilbudt helbredstjek inden for de tre måneder. Derudover er ventetiden på at komme til helbredstjek hos en læge på gennemsnitligt 67 dage...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.