Styrelse sætter kommunallæger i spidsen for flygtningeindsats Kommunallægerne skal sammen med Komitéen for Sundhedsoplysning uddanne først sig selv og siden de praktiserende læger, så sundhedsindsatsen for flygtninge bliver bedre.

Danmark er under et historisk flygtningepres, og det medfører også et øget pres på sundhedssystemet, hvor flygtninge skal tilbydes et helbredstjek indenfor tre måneder efter deres ankomst til en kommune. Men den store flygtningestrøm – og til dels en række politiske kævlerier om ansvarsfordeling, økonomi og opgavens omfang – har gjort, at de praktiserende læger ikke alle steder er kommet godt i gang med opgaven. Flygtningehelbredstjeks er da heller ikke en ‘skal-opgave’ for de praktiserende læger, og derfor er det i nogle kommuner endt...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.