Professor advarer mod at droppe helbredstjek til flygtninge Det kan koste kommunerne penge, og risikoen for at overse smitsomme sygdomme og psykiske lidelser hos flygtninge vokser, hvis kommunerne stopper obligatoriske helbredstjeks.

De mange flygtninge, der i øjeblikket valfarter ind i Europa udfordrer kommunerne i hidtil uset grad, og derfor foreslog KL i sidste uge at droppe det lovpligtige helbredstjek til flygtninge, som kommunerne allerede inden den eskalerende flygtningestrøm havde problemer med at leve op til. KL oplyser, at foreningen ikke kan gå i detaljer med forslaget endnu, og henviser til det »forenklingskatalog« på integrationsområdet, som midt i januar blev sendt til seks ministre. Idéen om at lukke ordningen med helbredstjeks, som kommunerne og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind