KL vil droppe helbredsvurdering af flygtninge KL udsender i dag et katalog over potentielle afbureaukratiseringsmuligheder på flygtningeområdet. Et af forslagene er at droppe den lovpligtige helbredsvurdering.

Efter i hele 2015 at have kæmpet med både politiske og faglige konflikter omkring de lovpligtige helbredsvurderinger til flygtninge, foreslår KL nu i et nyt afbureaukratiseringskatalog omkring flygtningeindsatsen, at kommunerne selv skal vælge, om – og til hvem – de vil tilbyde helbredsvurderinger. Også tidskravet på tre måneder ønsker KL gjort mere fleksibelt. »I dag vurderer kommunerne, at mange flygtninge ikke har behov for en helbredsvurdering, dermed fører helbredsvurderingen til spild af ressourcer både hos kommuner og læger,« skriver KL...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.