Aftale stopper obligatoriske helbredstjeks til flygtninge Regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået en aftale, der blandt andet afskaffer de obligatoriske helbredstjek til flygtningen.

Flygtninge har ikke længere krav på et helbredstjek inden for 30 dage efter ankomst i en kommune. Det er én af konsekvenserne af den aftale, regeringen og Kommunernes Landsforeningen i dag har indgået, hvor det obligatoriske helbredstjek er afskaffet. I stedet skal de enkelte kommuner nu selv vurdere, hvilke flygtninge, der har behov for et helbredstjek. »Der er dybt beklageligt! De indvandrermedicinske klinikker blev oprettet, fordi socialrådgiverne i sin tid var ansvarlige for at vurdere, hvilke flygtninge der havde behov...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind