Under halvdelen af alle flygtninge får undersøgt deres helbred En aktindsigt hos de ti danske kommuner, der sidste år modtog flest flygtninge, viser, at under halvdelen af flygtningene blev tilbudt et helbredstjek. Ubehandlede sygdomme bliver på sigt en kæmpe omkostning for samfundet, forudser læge.

Sidste år blev under halvdelen af de flygtninge, der kom til Danmark, tilbudt et helbredstjek. Det skriver DR Nyheder, som har søgt aktindsigt hos de ti kommuner, der i 2015 modtog flest flygtninge. Omkring hver femte flygtning har symptomer på tuberkulose, når de kommer til landet, halvdelen mangler D-vitamin og en del lider af mere alvorlige lidelser som leverbetændelse, blodmangel, stofskiftesygdomme og traumer. Det fortæller socialoverlæge i Aarhus Kommune, Annette Abell til DR Nyheder. For at sikre, at ubehandlede sygdomme...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.