Lægeforeningen: Dårlig idé at droppe helbredstjeks Både lægefagligt og integrationsmæssigt er det en dårlig idé at droppe helbredstjeks til flygtninge, mener formanden for Lægeforeningens Attestudvalg.

KL’s forslag om at nedlægge lovpligtige helbredsundersøgelser til flygtninge inden for tre måneder efter deres udslusning til kommunerne falder ikke i god jord hos Lægeforeningens Attestudvalg, der det seneste godt halvandet år har samarbejdet med KL om at få ordningen op at stå.  »Det er ikke nogen rigtig god idé, for det giver god faglig mening at lave et helbredstjek. Selvom der kommer nogle yngre mænd, der ser raske ud, har de fleste flygtninge været igennem nogle traumatiske oplevelser,« fortæller Tue Flindt Müller,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.