»Jeg vil ikke stå som repræsentant for sygehusene og sige, at kommunerne gør det dårligt. For det synes jeg ikke, at de gør,« siger Poul Henning Madsen.

Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.

Han synes, at diskussionen er en smule misforstået.  Når man taler om, at nogle kommuner i landet har for mange såkaldte forebyggelige indlæggelser, dvs. indlæggelser, der kunne være forebygget, så vil Poul Henning Madsen gerne minde om én ting:  Fordi en ældre borger bliver indlagt med en af de diagnoser, der måske kunne være forebygget, betyder det ikke nødvendigvis, at nogen har lavet en fejl.  Poul Henning Madsen er cheflæge på akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital, og han mener, at diskussionen...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.