Lovforslag: Flygtninge skal selv betale lægeerklæring Hvis en flygtning er for syg til at tage det danskkursus, der kan give 1.500 kroner mere om måneden, skal han eller hun selv bede om - og betale for en lægeerklæring. Urimeligt, mener Lægeforeningen.

Bølgerne er gået højt om den nye regerings forslag om et såkaldt ‘straksindgreb’ på integrationsområdet, der, hvis det gennemføres, vil medføre, at nytilkomne udlændinge pr. 1/9 2015 får en såkaldt integrationsydelse på knap 6.000 kroner om måneden for en enlig uden børn. Med et bestået dansk-kursus vil det dog være muligt at få cirka 1.500 ekstra om måneden, og er man for syg til at tage danskkurset, kan man alligevel få tilkendt tillæget via en lægeerklæring. Men den erklæring må...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind