Aftale om flygtninge-helbredstjeks endelig på vej Efter flere års forsinkelse udgiver Lægeforeningen og KL snart en blanket, der skal sikre kvaliteten i lovpligtige helbredstjeks af flygtninge. Der mangler dog fokus på organisering af opgaven, mener formanden for kommunallægerne.

Siden 2013 har kommunerne haft pligt til at tilbyde flygtninge og deres sammenførte familiemedlemmer et helbredstjek inden for tre måneder. I april berettede Kommunal Sundhed dog, at det ikke gik så godt med at leve op til den opgave, og at KL og Lægeforeningen ikke havde landet en aftale på området. Det viste sig, at en række forviklinger mellem parterne og en langvarig debat om en faglig vejledning tilsyneladende havde skylden for, at der ikke var indgået en aftale, men...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.