Almindeligt helbredstjek finder sygdomme i danskernes blodkar Ifølge ny forskning finder helbredsundersøgelser skjulte karsygdomme hos borgerne. Det gør det muligt at tilbyde forebyggende behandling.

I Viborg Kommunen får borgere, når de er fyldt 67 år, tilbudt en helbredsundersøgelse.  Til undersøgelsen får de målt blodtryk, blodsukker, hjerterytme, og kredsløb til benene. De får også ultralydsskannet hovedpulsåren i maven og halskarrene til hjernen. Nye forskningsresultater viser, at undersøgelsen er med til at finde skjulte sygdomme blandt borgerne, oplyser en pressemeddelelse fra Region Midt.  Flest mænd Resultaterne viser, at fire ud af ti af de undersøgte borgere har udposning på legemspulsåre i maven eller begyndende åreforkalkning i...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.