Ny vejledning til forebyggelse af tuberkulose Sundhedsstyrelsen har udgivet en ny national vejledning om forebyggelse af tuberkulose. Som en del af vejledningen slår styrelsen fast, hvordan ansvaret er fordelt.

I 2014 fik 312 personer i Danmark konstateret tuberkulose. Det er især blandt socialt udsatte som hjemløse, misbrugere/alkoholikere og psykisk syge, at sygdommen spreder sig, og derfor er der i Sundhedsstyrelsens nye vejledning særligt fokus på at forebygge og behandle hos netop disse grupper. Både misbrugere, alkoholikere, hjemløse og i nogen udstrækning psykisk syge har jævnlig kontakt med kommunen i forbindelse med forskellige behandlingstilbud, og derfor har kommunen en vigtig rolle at spille i forhold til opsporing. I den nye...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind