Sociallæger sikrer lovpligtigt helbredstjek til tiden i Aarhus Kommune, flygtninge og praktiserende læger er glade for organiseringen i Aarhus, hvor Sociallægeinstitutionen foretager helbredstjek til flygtninge.

»Vi forsøger at betragte den nyankomne borger i en helstøbt kontekst. Vi ser både på det biologiske, det sociale, det psykologiske og det kulturelle, og det gør os i stand til at levere en rapport til den praktiserende læge, der sikrer, at lægen kan være meget velforberedt før sit første møde med den nye borger.« Sådan siger Niels Jørn Lindgaard-Kjeldsen, der er ledende socialoverlæge for Sociallægeinstitutionen i Aarhus Kommune. Sociallægeinstitutionen blev etableret i 1948 med fokus på familier, børn og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.