»Vi forsøger at betragte den nyankomne borger i en helstøbt kontekst. Vi ser både på det biologiske, det sociale, det psykologiske og det kulturelle, og det gør os i stand til at levere en rapport til den praktiserende læge, der sikrer, at lægen kan være meget velforberedt før sit første møde med den nye borger.« Sådan siger Niels Jørn Lindgaard-Kjeldsen, der er ledende socialoverlæge for Sociallægeinstitutionen i Aarhus Kommune. Sociallægeinstitutionen blev etableret i 1948 med fokus på familier, børn og...
Under halvdelen af alle flygtninge får undersøgt deres helbred En aktindsigt hos de ti danske kommuner, der sidste år modtog flest flygtninge, viser, at under halvdelen af flygtningene blev tilbudt et helbredstjek. Ubehandlede sygdomme bliver på sigt en kæmpe omkostning for samfundet, forudser læge.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: Dårlig idé at droppe helbredstjeks Både lægefagligt og integrationsmæssigt er det en dårlig idé at droppe helbredstjeks til flygtninge, mener formanden for Lægeforeningens Attestudvalg.
Skriv en kommentar
Professor advarer mod at droppe helbredstjek til flygtninge Det kan koste kommunerne penge, og risikoen for at overse smitsomme sygdomme og psykiske lidelser hos flygtninge vokser, hvis kommunerne stopper obligatoriske helbredstjeks.
1 kommentar
Styrelse sætter kommunallæger i spidsen for flygtningeindsats Kommunallægerne skal sammen med Komitéen for Sundhedsoplysning uddanne først sig selv og siden de praktiserende læger, så sundhedsindsatsen for flygtninge bliver bedre.
Skriv en kommentarKL vil droppe helbredsvurdering af flygtninge KL udsender i dag et katalog over potentielle afbureaukratiseringsmuligheder på flygtningeområdet. Et af forslagene er at droppe den lovpligtige helbredsvurdering.
Skriv en kommentarAftale om flygtninge-helbredstjeks endelig på vej Efter flere års forsinkelse udgiver Lægeforeningen og KL snart en blanket, der skal sikre kvaliteten i lovpligtige helbredstjeks af flygtninge. Der mangler dog fokus på organisering af opgaven, mener formanden for kommunallægerne.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentarTUBA rækker ud til unge med onlinemøder Det skal være lettere for unge opvokset i hjem med misbrug at få viden og rådgivning. Derfor går TUBA nu online med viden og rådgivning.
Skriv en kommentar
Holbæk mindsker sosu-frafald Flere social- og sundhedselever gennemfører deres uddannelse og praktikforløb i Holbæk Kommune efter indførelsen af nye tiltag.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar