Læger kæmper for at give flygtninge lovpligtigt sundhedstjek Trods lægemangel og stop for tilgang af nye patienter, sørger lokale afdelinger af PLO-Kommunal for, at de praktiserende læger kan sikre flygtninge det lovpligtige sundhedstjek. Nøglen er en solidarisk fordeling og samarbejde med kommunen.

Det er over to år siden, at det blev lovpligtigt for landets kommuner at tilbyde alle flygtninge et sundhedstjek, når kommunen overtager ansvaret for dem og deres familier, men implementeringen har mildest talt haltet. Det viste en rapport fra Rigsrevisionen i februar. Nu ser det dog ud til, at de praktiserende læger så småt er ved at knække koden, selvom mange lægepraksis er hårdt pressede og egentligt har lukket for patientoptag. Mindst 10 lokale afdelinger af PLO-Kommunal har fundet, eller er ved at finde forskellige...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.