750.000 danskere er lige nu i risikogruppen for at udvikle type 2-diabetes, én af de mest udbredte livsstilssygdomme i verden. Mere motion og sundere kost er blandt de interventioner, der kan forhindre at de 750.000 faktisk udvikler type 2-diabetes. Men som de fleste i sundhedsvæsenet ved, er det notorisk svært at få folk igang med at dyrke motion, og mange mener ikke, at de kan presse træning ind i en travl hverdag. Et nyt dansk studie anviser dog en effektiv forebyggelsesmetode,...

Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
15 kommuner skal teste digital terapi til mødre med fødselsdepression Det kommende år skal 15 kommuner teste et onlinetilbud til kvinder, der får en fødselsdepression, udviklet af forskere fra blandt andet Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark.
Skriv en kommentarLæger og kommuner behandler ikke yngre diabetespatienter tilstrækkeligt De sundhedsprofessionelle er ikke rustet tilstrækkeligt til at tage sig af yngre patienter under 45 år med type 2-diabetes, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Ny forskning gør op med overdrevne tal for forekomst af diabetes Langt færre dansker ventes at have diabetes i 2030 end vurderet i tidligere prognoser. Antallet af danskere med prædiabetes og danskere, der har nemlig type 2-diabetes uden at vide det, er også langt mindre end hidtil antaget.
Skriv en kommentar
Svage diabetes-patienter kan ikke overskue digitale hjælpemidler De mest udsatte diabetes-patienter har tendens til at kløjes i det og blive stressede i mødet med digitale hjælpemidler, viser nyt studie.
Skriv en kommentar
Kommunalt diabetescenter vil være »eksperimentarium« Københavns Kommunes nye Center for Diabetes skal styrke indsatsen for borgere med diabetes gennem specialisering, innovation og forskning. Den store patientvolumen giver unikke muligheder for at generere viden om de mest sårbare diabetespatienter.
Skriv en kommentarDiabetespatienter har større risiko for farlig infektion Infektioner med Staphylococcus aureus-bakterier, der kan give livstruende blodforgiftninger, rammer i højere grad patienter med diabetes. Det viser et nyt studie fra Aalborg og Aarhus Universitetshospitaler.
Skriv en kommentar