Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Millionstøtte til forskningsprojekt, der skal sikre etisk og effektiv rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale Hvordan skal sundhedsvæsenet håndtere en arbejdsstyrke med udenlandske medarbejdere uden at tabe dem på gulvet? Det skal forskere og praktikere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Copenhagen Capacity undersøge i et nyt projekt støttet af Carlsbergfondet.
Regionerne afsætter penge til forskning i forebyggelse Seks sundhedsfremmende projekter er blevet udvalgt til at dele syv mio. kroner fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse.
Ny ph.d.: Digital visitation til høreapparat giver færre fejldiagnoser, mens patienterne stadig er tilfredse Ny ph.d.-afhandling af Lene Dahl Siggaard, afdelingslæge ved Øre-, Næse, Halskirurgisk og Audiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital afdækker effekterne af digital visitation af voksne med høretab til behandling med høreapparater. I Danske Regioner er det forhåbningen, at digital visitation på høreområdet kan rulles ud i 2025.
Dansk forskning viser, at frivillige kan hjælpe psykisk sårbare Forløb for psykisk sårbare efter peer-to-peer-metoden har vist sig så effektivt, at forsker bag lodtrækningsforsøg ser det som et supplement til psykiatrien. Projektleder ser forløbet udbredt til forebyggende indsats i kommunerne.
Projektchef: Buurtzorgs model for brugertidsprocenter har stort potentiale Den danske ældrepleje bør lade sig inspirere af Buurtzorgs model for brugertidsprocenter. Det mener projektchef hos VIVE, fordi tallet er mere end et styringsredskab, da Buurtzorgs model er mere anerkendende og helhedsorienteret end den danske model.
Ny database skal sikre skrøbelige ældre bedre behandling Skrøbelige ældre får nu deres egen database. Ambitionen er at øge behandlingskvaliteten for en voksende patientgruppe. Et andet formål er at få sundhedspersonalet til at få øje på de skrøbelige ældre, siger databaseformand.
Professor bytter forskningsarbejdet ud med kommunal hverdag I tre måneder skal professor Thomas Maribo arbejde i hjerteteamet i Aarhus Kommune for at få hverdagen i klinisk praksis under huden. Dette skal åbne for fremtidig forskning i det kommunale sundhedsvæsen.
Nu skal tværsektorielle videomøder forfines I et treårigt forskningsprojekt skal der bygges videre på de tværsektorielle videomøder, der har vist positive tendenser i forhold til bedre samarbejde mellem kommune, sygehus og egen læge og skabt tryggere forløb for ældre multisyge. Sundhedsklynge vil også videreudvikle de virtuelle møder.
Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.