Borgere med diabetes tjener mindre end raske En diabetesdiagnose i en ung alder betyder i gennemsnit 27.000 kr mindre i årsindkomst, end hvad der gælder for en rask person på samme alder. Det viser ny forskning fra Steno Diabetes Center.

Forskere fra Steno Diabetes Center har præsenteret ny forskning, der viser, at diabetespatienter generelt tjener mindre end deres ikke-diabetesramte ligemænd og -kvinder. Forskerne har set på en kohorte af diabetespatienter, der blev diagnosticeret i 2006, og fulgt dem i fem år. Patienterne i studiet er delt op i 25-45 årige, 46-55 årige og 56-61 årige, og de tre grupper er efterfølgende sammenlignet med en stor gruppe ikke-diabetespatienter, der matcher på bl.a. alder, uddannelse og sociodemografiske forhold. Til forskernes overraskelse er det...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.