Forsker: Tal mindre om vægt, når du rådgiver om sundhed Vægt bliver tillagt for stor betydning, når sundhedsprofessionelle rådgiver borgere om sundhed, mener Rasmus Køster-Rasmussen, der har dedikeret sin forskning til at nedbryde myter om vægt og overvægt.

»Det er usundt at være overvægtig, men i min forskergruppe tror vi ikke rigtig på, at vejen frem er at få overvægtige til at tabe sig. Dels fordi det er rigtig, rigtig svært. Dels fordi vi ikke ved, om det er sundt.« Sådan siger Rasmus Køster-Rasmussen, der er læge, ph.d. og forsker ved Forskningsenheden for Almen Praksis ved Københavns Universitet. Udsagnet er baseret på flere års forskning i vægt og overvægt, bl.a. stod Rasmus Køster-Rasmussen bag en omdiskuteret artikel fra 2012...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.