Et stresset byliv øger risikoen for diabetes Lange arbejdsdage og meget pendling frem og tilbage er aktive drivere i udviklingen af diabetes, viser ny forskning initieret af Novo Nordisk. Resultaterne tyder på, at man i alt for høj grad har fokuseret på sygdommens biomedicinske risikofaktorer.

Bymennesker, der lever et stresset liv med lange arbejdsdage, mange aktiviteter og meget pendling frem og tilbage, er i større risiko for at udvikle diabetes. Det viser ny forskning drevet under partnerskabet ‘Cities Changing Diabetes’, som er igangsat af Novo Nordisk og udviklet i tæt samarbejde med Steno Diabetes Center og University College London. Sammen med en stribe andre aktører har de tre parter de seneste år kortlagt problemets omfang og jagtet en videnskabelig forklaring. David Napier, der er professor...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind