Succesfuld fertilitetsbehandling øger risiko for depression Et studie fra Københavns Universitet viser overraskende, at mødre, der har fået et barn efter fertilitetsbehandling har øget risiko for depression sammenlignet med de kvinder, der har fået behandlingen, men intet barn.

Man kunne tro, at langvarig fertilitetsbehandling uden resultat var temmelig deprimerende – men et nyt studie viser nu, at kvinder, der gennemgår fertilitetsbehandling og får en baby ud af anstrengelserne har fem gange så stor risiko for at udvikle en depression efter fødslen som dem, hvis behandling ikke bærer frugt. Studiet siger ikke noget om, hvorvidt kvinderne har en større risiko for depression end dem, der er blevet gravide naturligt, og kommer heller ikke ind på årsagerne til den forøgede...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.