Type 2-diabetes er på den ene side er en sygdom, der særligt rammer kort uddannede. På den anden side indfører man digitale hjælpemidler, der især anvendes af bedre stillede patienter, siger ph.d.-studerende Anne Sophie Mathiesen.

Svage diabetes-patienter kan ikke overskue digitale hjælpemidler De mest udsatte diabetes-patienter har tendens til at kløjes i det og blive stressede i mødet med digitale hjælpemidler, viser nyt studie.

Apps, Sundhed.dk og inden længe Min Sundhedsplatform. Der er nok med digitale redskaber til patienterne i det danske sundhedsvæsen. Men i nogle tilfælde er redskaberne mere til last end til gavn. Det viser et nyt studie, der undersøger sårbare type 2-diabetes-patienters forhold til digitale interventioner, også kaldet e-health. »Vores studie viser, at sårbare patienter kan blive stressede, når de møder digitale hjælpemidler,« siger Anne Sophie Mathiesen, der er ph.d.-studerende ved Rigshospitalet og står bag det nye studie. Derfor bør man også tænke sig...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.