Læger og kommuner behandler ikke yngre diabetespatienter tilstrækkeligt De sundhedsprofessionelle er ikke rustet tilstrækkeligt til at tage sig af yngre patienter under 45 år med type 2-diabetes, viser ny forskning.

Yngre voksne diabetespatienter har et langt dårligere helbred end de ældre, og samtidig bliver de ofte overset af de sundhedsprofessionelle. Sådan lyder det fra forskere på Aarhus Universitet, der i et nyt studie har sat fokus på behandlingen af yngre patienter med type 2 diabetes. »Vi kan se i studiet, at de yngre generelt er underbehandlet. De får langt mindre forebyggende medicinsk behandling, f.eks. blodtryksmedicin, kolesterolsænkende medicin og blodfortyndende medicin,« siger Anne Bo, kandidat i folkesundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet, der som led...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.