Forsker: Hold ekstra godt øje med adoptivbørn Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at adoptivbørn har et dobbelt så stort forbrug af sundhedsydelser sammenlignet med danskfødte børn Kommunerne kan gøre en indsats i forhold til tidlig opsporing, siger forskeren bag.

I et nyt studie af børn adopteret fra udlandet viser det sig, at børnene har flere kontakter til sundhedssystemet end børn født i Danmark – ikke bare i den første periode efter adoptionen, men vedvarende. Og det er ny – og vigtig – viden, at de adopterede børn fortsætter med at have et større behov for sundhedsydelser end danskfødte børn. »Disse børn kommer ofte til ressourcestærke familier, og derfor er hverken kommune eller læge typisk særligt opmærksomme på, at disse...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.