Småbørns sundhed under lup En gruppe forskere har for første gang fået indblik i en lang række journaler fra kommunale sundhedsplejersker, og dermed et grundigt indblik i sundheden blandt de yngste i samfundet.

Over halvdelen af alle børn eller familier vækker bekymring hos sundhedsplejersken, når hun kommer på besøg. Det viser den hidtil største kortlægning af småbørns sundhed, som Statens Institut for Folkesundhed (SIF) har udført på baggrund af sundhedsplejerske-journaler på 6.567 børn fordelt på 15 kommuner. I 90 pct. af journalerne er der mindst én bemærkning. De faktorer, der giver en øget risiko for at få bemærkninger fra sundhedsplejersken er i følge studiet, at mor er førstegangsfødende, at barnet vejer under 2.500...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.