Danske sygeplejersker, der er erfarne forskningsledere, får nu en hidtil uset mulighed for at søsætte store, ambitiøse projekter. Novo Nordisk Fonden har nemlig besluttet at udlodde 37,5 millioner til fem femårige projekter, og det kan for alvor rykke dansk sygeplejeforskning, skriver Dansk Sygeplejeråd (DSR) i en artikel. Næstformand for DSR Dorte Steenberg ser fondens beslutning om at støtte sygeplejeforskning så markant som en stor anerkendelse: »Det vidner om, at forskningen har bevæget sig langt og har en meget høj kvalitet....

Regionerne afsætter penge til forskning i forebyggelse Seks sundhedsfremmende projekter er blevet udvalgt til at dele syv mio. kroner fra Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse.
Skriv en kommentar
Ny ph.d.: Digital visitation til høreapparat giver færre fejldiagnoser, mens patienterne stadig er tilfredse Ny ph.d.-afhandling af Lene Dahl Siggaard, afdelingslæge ved Øre-, Næse, Halskirurgisk og Audiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital afdækker effekterne af digital visitation af voksne med høretab til behandling med høreapparater. I Danske Regioner er det forhåbningen, at digital visitation på høreområdet kan rulles ud i 2025.
Skriv en kommentar
Arbejdsgruppe for specialuddannelse til kommunale sygeplejersker snart på plads En arbejdsgruppe på 14 medlemmer skal inden årsskiftet komme med et forslag til etableringen af specialuddannelsen for sygeplejersker i kommuner og almen praksis.
Skriv en kommentarKommunal forskning skal styrkes med nyt samarbejde Hvordan laver man forskning i kommunalt regi, der både er metodemæssigt i orden, praksisnær og nem og hurtig at overføre til hverdagen? Det vil Danmarks seks største byer sammen finde ud af i et nyt samarbejde.
Skriv en kommentarFor lidt inddragelse af personale i værdighedspolitikker I en undersøgelse fra FOA og Dansk Sygeplejeråd viser det sig, at kun få kommuner har inddraget deres sundhedspersonale i arbejdet med den lovpligtige værdighedspolitik, der skal være på plads inden udgangen af juni måned.
Skriv en kommentarKræftpatienter skal have palliative tilbud tidligere Et nyt studie på en stor, videnskabelig kræftkongres har vist, at kræftpatienter tager godt imod palliative tilbud langt tidligere i deres forløb, end man kunne tro. Dansk forsker slår fast, at Danmark bør arbejde for at få palliation ind tidligere i processen.
Skriv en kommentar
Effekt af rehabiliterende indsats skal undersøges Selvom det sidste år blev lovpligtigt for kommunerne at tilbyde alle borgere med forbedringspotentiale en rehabiliterende indsats, er det endnu ikke dokumenteret, at det gør en forskel.
Skriv en kommentar
Forsker: Tal mindre om vægt, når du rådgiver om sundhed Vægt bliver tillagt for stor betydning, når sundhedsprofessionelle rådgiver borgere om sundhed, mener Rasmus Køster-Rasmussen, der har dedikeret sin forskning til at nedbryde myter om vægt og overvægt.
Skriv en kommentarSuccesfuld fertilitetsbehandling øger risiko for depression Et studie fra Københavns Universitet viser overraskende, at mødre, der har fået et barn efter fertilitetsbehandling har øget risiko for depression sammenlignet med de kvinder, der har fået behandlingen, men intet barn.
Skriv en kommentarForskning: Motion kan modvirke Alzheimers For første gang har forskere set på, hvad motion gør ved patienter, der allerede er diagnosticeret med Alzheimers. Resultaterne er meget lovende.
Skriv en kommentar
Lektor: Tværfaglige teams kræver ændringer i hele organisationen Et forskningsprojekt i tre kommuner viser stor opbakning til tværfaglige teams i ældreplejen. Rapporten peger desuden på otte opmærksomhedspunkter for at lykkes med organisationsændringen i kommunerne.
Skriv en kommentar