»Jeg tror, kommunerne kan noget, som universiteterne har svært ved.« Sådan siger Mads Duedahl, rådmand for Kultur og Sundhed i Aalborg Kommune, da Kommunal Sundhed møder ham til KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum i Aalborg til en snak om netop forskning. Med en baggrund på det lokale universitet kender Mads Duedahl en del til forskning, som den bedrives på de højere læreanstalter, og han mener, at det er på tide at slå fast, at universitetsforskning ikke nødvendigvis er svaret, når...

Effekt af rehabiliterende indsats skal undersøges Selvom det sidste år blev lovpligtigt for kommunerne at tilbyde alle borgere med forbedringspotentiale en rehabiliterende indsats, er det endnu ikke dokumenteret, at det gør en forskel.
Skriv en kommentar
Forsker: Tal mindre om vægt, når du rådgiver om sundhed Vægt bliver tillagt for stor betydning, når sundhedsprofessionelle rådgiver borgere om sundhed, mener Rasmus Køster-Rasmussen, der har dedikeret sin forskning til at nedbryde myter om vægt og overvægt.
Skriv en kommentar
Storstilet projekt sætter som de første fokus på »forsømte« hjertepatienter Selvom de udgør ti pct. af alle indlagte på landets hjerteafdelinger, er patienter med atrieflimren »oversete.« Det er et storstilet projekt på tværs af kommuner og hospitaler i gang med at lave om på.
Skriv en kommentar
Projektchef: Buurtzorgs model for brugertidsprocenter har stort potentiale Den danske ældrepleje bør lade sig inspirere af Buurtzorgs model for brugertidsprocenter. Det mener projektchef hos VIVE, fordi tallet er mere end et styringsredskab, da Buurtzorgs model er mere anerkendende og helhedsorienteret end den danske model.
Skriv en kommentar
Professor bytter forskningsarbejdet ud med kommunal hverdag I tre måneder skal professor Thomas Maribo arbejde i hjerteteamet i Aarhus Kommune for at få hverdagen i klinisk praksis under huden. Dette skal åbne for fremtidig forskning i det kommunale sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Nu skal tværsektorielle videomøder forfines I et treårigt forskningsprojekt skal der bygges videre på de tværsektorielle videomøder, der har vist positive tendenser i forhold til bedre samarbejde mellem kommune, sygehus og egen læge og skabt tryggere forløb for ældre multisyge. Sundhedsklynge vil også videreudvikle de virtuelle møder.
Skriv en kommentar
Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentar
Projekt skal give borgere med rygbesvær sammenhængende rehabilitering Borgere med rygbesvær og samtidigt forløb i jobcenter efterlyser mere koordinerede forløb i kommunen. Det forsøger et forskningsprojekt, som UCL laver i samarbejde med Svendborg Kommune, at gøre noget ved, så forvaltninger kan skabe bedre rehabiliteringsforløb til borgere med rygbesvær.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
Topmøde: Ældreområdet kan stå over for store forandringer Der synes at være enighed blandt parterne bag Ældretopmøde 2021 om behovet for at tænke nyt for at løse nogle af de store udfordringer med et stigende antal pasningskrævende ældre og problemer med rekruttering af medarbejdere.
Skriv en kommentar