Kræftpatienter skal have palliative tilbud tidligere Et nyt studie på en stor, videnskabelig kræftkongres har vist, at kræftpatienter tager godt imod palliative tilbud langt tidligere i deres forløb, end man kunne tro. Dansk forsker slår fast, at Danmark bør arbejde for at få palliation ind tidligere i processen.

På den store, amerikanske kræftkongres ASCO, der netop er afsluttet, blev resultaterne af den første randomiserede undersøgelse  af palliative tilbud til patienter, der stadig er i aktiv behandling præsenteret. Undersøgelsen har set på 160 kræftpatienter, der var indlagt med henblik på at skulle gennemgå en stamcelletransplantation. 81 patienter blev tilbudt en tværfaglig tidlig palliativ indsats sammen med deres transplantation, mens de sidste 79 alene fik standardbehandling. Og efter 14 dage var der i gruppen, der havde modtaget palliative tilbud, signifikant højere livskvalitet og der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind