Almen praksis, forebyggelse og det kommunale samarbejde Regioner, kommuner og almen praksis har et stort stykke arbejde at gøre med at afstemme forventninger både internt og på tværs, hvis det skal lykkes at få en overenskomst, der bygger videre på den gode model, vi har i dag.

Den gennemsnitlige dansker ser sin praktiserende læge ca. 4 gange per år og er i e-mail- eller telefonkontakt yderligere 4-5 gange. I løbet af et år har lægen kontakt med ca. 85 % af alle tilmeldte patienter. For patienter med kroniske lidelser og sygdomme er tallet langt højere. I hver konsultation færdigbehandler lægen 85-90 % uden assistance fra kommune, speciallæge eller sygehus. De tal er værd at huske. Og de er i øvrigt ikke væsentligt anderledes end i andre lande....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.