Frede Olesen

Nu gælder det for praksis, kommuner og regioner Hvis ikke det skal blive nødvendigt radikalt at gentænke trekanten mellem almen praksis, kommuner og regioner, skal de tre parter nu for alvor blive konkrete i deres bestræbelser på at styrke primærsektoren og sundhedsvæsenet som sammenhængende helhed.

»Vi er klar over, at vi skylder!« Sådan sagde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde på en konference afholdt af Dagens Medicin om behovet for at udvikle det nære sundhedsvæsen. For kort tid siden anbefalede de samlede nordiske lægeforeninger i enighed i en usædvanlig henvendelse til Nordisk Ministerråd, at de nordiske sundhedsvæsner bør satse langt mere på at udvikle primærsektoren end hidtil. Både minister og lægeforeninger er dermed på linje med den anbefaling, som WHO formulerede i Alma Ata-deklarationen i 1978....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind