Ringe evidens i nye retningslinjer for dobbeltdiagnoser Alle parter er enige om, at de nye nationale retningslinjer for behandling af psykisk syge med alkoholmisbrug er præget af meget svag evidens. Det får flere organisationer til at kalde på mere forskning, men politikerne vil vente og se, om igangværende projekter løfter vidensniveauet.

Mange parter glædede sig over beslutningen om at lave en retningslinje for behandlingen af personer, der både har et alkoholmisbrug og lider af en psykisk sygdom – dem er der cirka 70.000 af i Danmark. Flere parter er dog blevet skuffede af evidensniveauet i den nye retningslinje; det har nemlig vist sig, at der simpelthen ikke foreligger tilstrækkelig god forskning til at lave en fuldstændig evidensbaseret retningslinje. Således må Sundhedsstyrelsen ved fire afsnit i retningslinjen skrive, at det er konsensus i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind