Professor ved Syddansk Universitet Mickael Bech krydser fingre for, at sundhedsklyngerne bliver løsningen på sektorens store udfordringer. Men der er flere faldgruber, lyder det.

Professor: Sundhedsklynger kan ende som et bureaukratisk monster Politikerne taler om sundhedsklyngerne igen og igen, men er idéen overhovedet realistisk på landsplan? Professor i sundhedsledelse- og politik Mickael Bech kommer med sit besyv.

Det lyder jo godt. Ældre patienter og folk med kroniske lidelser skal have den hjælp, de har brug for, og samtidig undgå at ende på sygehuset, når det ikke er nødvendigt. De såkaldte sundhedsklynger, som skal fordre samarbejde på tværs af kommune, region og almen praksis, nævnes i flæng – senest i regeringens nylige akutplan. Taler man med vidende folk derude, er holdningen delt. Nogle kalder klyngerne »den eneste løsning«, andre mener, at vi bør nedjustere vores forventninger. For udfordringerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind