Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet

Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.

Når AMK vagtcentralen i Odense får et opkald angående en ambulance til en plejehjemsbeboer rykker både en hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske ud. Det er en ny procedure, der bliver testet  i et tværsektorielt pilotprojekt i Odense Kommune. Formålet med at sende de to sundhedsfaglige fra hver deres sektor ud til plejehjemsbeboeren er at udnytte kompetencerne til at undersøge, om plejehjemsbeboeren overhovedet har behov for  at komme på hospitalet, eller om beboeren har bedre gavn af at blive hjemme, hvorefter...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind