Prioritér diabetesteknologi som led i teknologisatsning
Foto: Nils Meilvang/Niels Flink

Prioritér diabetesteknologi som led i teknologisatsning Ny sundhedsteknologi som sensorbaserede glukosemålere og insulinpumper har et stort potentiale for at hjælpe mennesker med diabetes og gavne den overordnede sundhedsøkonomi. Alligevel er der markant ulighed i adgang til diabetesteknologi på tværs af kommuner og regioner, skriver Diabetesforeningen og Medicoindustrien i et fælles opråb til regeringen. 

Det danske sundhedsvæsen står over for store udfordringer i den nærmeste fremtid: Der kommer flere plejekrævende ældre, og flere danskere vil døje med kroniske sygdomme som diabetes. Desværre eksisterer der i dag en lang række barrierer, som gør det sværere at udnytte det teknologiske potentiale til fulde Allerede i dag har 2 ud af 3 danskere over 16 år mindst én kronisk sygdom, og andelen kommer til at stige frem mod 2030. Med de nuværende personaleressourcer i sundhedsvæsenet vil der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind