Danskerne har ikke tillid til sundhedsvæsenet Danskernes tillid til sundhedsvæsenet er ifølge en ny undersøgelse mangelfuld. Et flertal mener, at de kun får den rigtige behandling, hvis de selv insisterer på det.

Under halvdelen af danskerne føler sig sikre på at få tilbudt den rigtige behandling, hvis de bliver syge. Det viser en analyse foretaget af Trygfonden og Mandag Morgen, hvor over 6.000 repræsentativt udvalgte danskere har givet karakterer til sundhedsvæsenet. Samlet set får sundhedsvæsenet 6,7 point ud af 10 mulige, når de adspurgte skal vurdere om »vi har et godt og velfungerende sundhedsvæsen«. Men analysen indeholder også en række alarmerende del-vurderinger fra befolkningen. Et flertal på 53 pct. er overvejende eller helt enige...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.