Michael Dupont

Kommuner og læger uenige om ordinationsret til sygeplejersker Et stort flertal af de kommunale sundhedsdirektører vil lade sygeplejersker ordinere medicin. Lægeforeningen er uenig.

Specialuddannede sygeplejersker skal have mulighed for at ordinere medicin, svarer 49 ud af 58 kommunale sundhedsdirektører i en rundspørge, Dansk Sygeplejeråd (DSR) har lavet. Men Lægeforeningen mener ikke, det er forsvarligt at give sygeplejersker mulighed for at ordinere receptpligtig medicin. »Alt det, der er på recept, synes jeg, de skal holde sig fra. Det er lægerne, der har kompetencerne til at udskrive recepter, og man kan ikke bare lige opkvalificere sygeplejerskerne til det,« siger praktiserende læge Michael Dupont, næstformand i Lægeforeningen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind