Delegations-regler blokerer samarbejde Reglerne for at rammedelegere opgaver fra læge til kommunalsygeplejersker er for længst blevet overhalet af virkeligheden og står nu i vejen for det smidige samarbejde, alle parter i det nære sundhedsvæsen ønsker sig.

Kommunalt ansatte sygeplejersker er i deres daglige arbejde begrænset af, at selv de mest almindelige undersøgelser kræver en læges forudgående accept. Og når undersøgelsen er foretaget, skal sygeplejersken så igen kontakte lægen med henblik på at iværksætte behandlingen. Det hele er reguleret af reglerne for lægers brug af medhjælp, hvor slås fast, at praktiserende læger kun kan rammedelegere undersøgelser – og ikke behandlinger – til kommunalt ansatte sygeplejersker. De strikse regler blokerer for det gode samarbejde, mener flere af det...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.