Arne Nikolajsen fra Esbjerg Kommune har ansat to APN-sygeplejersker fra august, mens Annette Secher fra Aarhus Kommune allerede har et team bestående af fem APN-sygeplejersker, men hvor hun gerne vil rekruttere yderligere to.

Kommuner opruster med APN-sygeplejersker Esbjerg Kommune har ansat to APN-sygeplejersker, der skal hæve kvaliteten for multisyge borgere og generelt i sygeplejen. Aarhus har været så glade for sit team med APN-sygeplejersker, at kommunen ønsker at få flere.

Esbjerg Kommune har opkvalificeret to sygeplejersker fra egne rækker, og fra august har kommunen ansat to APN-sygeplejersker (advanced practice nurse eller avanceret klinisk sygeplejeske på dansk). Målet med ansættelserne er klart: APN-sygeplejeskerne skal skabe bedre forløb for de komplicerede borgere og bidrage til at opkvalificere og kvalitetsudvikle organisationen. Og kommer loven om selvstændigt virksomhedsområde for sygeplejesker til at give nye muligheder, bliver opgaveporteføljen udvidet. »De to APN-sygeplejersker har meget bredere indsigt i sygdomsforløb, og hvad der kan udvikle sig i...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.