Efter flere påbud: Farmakonomer har givet fagligt løft til hjemmeplejen i Fredensborg
Foto: Kissen Møller Hansen/BAM/Ritzau Scanpix

Efter flere påbud: Farmakonomer har givet fagligt løft til hjemmeplejen i Fredensborg Efter en periode, hvor Fredensborg Kommune har fået flere påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed for primært medicinhåndtering og journalføring, er det nu lykkedes at vende skuden. Kommunen har ansat flere farmakonomer og klarede seneste tilsyn til topkarakter.

I flere år har hjemmeplejen i Fredensborg Kommune haft påbud fra Styrelsen fra Patientsikkerhed hængende over hovedet om blandt andet ‘at sikre forsvarlig medicinhåndtering’ og ‘at sikre tilstrækkelig journalføring’. Problemerne kan i høj grad tilskrives en underbemanding på SOSU-området i alle kommunens fire distrikter, og det har krævet en alternativ tankegang. Løsningen har været at ansætte farmakonomer til at løfte kvaliteten af medicinhåndteringen, uden plejetiden er blevet reduceret. »Ligesom i resten af landet har vi haft svært ved at rekruttere...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind