Lægeforeningen: Lad plejepersonale give håndkøbsmedicin Plejepersonale på landets plejecentre bør ikke være nødt til at kontakte lægen, før de giver en beboer en hovedpinepille eller et afføringsmiddel, siger Lægeforeningen. Dansk Sygeplejeråd ville ønske, at lægernes ambitioner rakte længere.

Beboere på plejehjem bør kunne tage en hovedpinepille og afføringsmedicin, uden at lægen skal spørges først. Det mener i hvert fald Lægeforeningen, hvis næstformand Michael Dupont går i offensiven for at spare lægerne for besværet med at godkende plejepersonales forespørgsler om at give beboere håndkøbsmedicin ved f.eks. hovedpine. »Vi foreslår, at man bløder op for den meget bureaukratiske procedure, der er nu,« siger Michael Dupont til fyens.dk med henvisning til reglerne for rammedelegation. I juni udtalte Michael Dupont til Kommunal Sundhed, at »i realiteten...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.