Hvor svært kan det være at tage blodprøver i borgerens eget hjem? I takt med de færre senge på sygehusene og den kortere indlæggelsestid, er ansvaret for hurtig opfølgning af udskrevne patienter overgået til primærsektoren. Men hvem skal løse opgaverne?

Når en patient udskrives fra hospitalet, sker det ofte med følgende besked: »Gå til egen læge om få dage til kontrol af infektionstal, INR og væsketal«. Patienten er måske 88 år, og sengeliggende med fortsat feber. Det er selvfølgelig oplagt, at når patienterne udskrives hurtigere, bliver det nødvendigt at følge op på ’skæve’ blodprøver, efter at patienten er udskrevet igen. Altså – man flytter en opgave fra sygehuset ud i primærsektoren. Sådanne opgaver kan og skal forståeligt nok varetages i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind