Knirke Hartmann Thomsen
»Vi taler generelt om, at vi skal blive bedre til at henvise vores patienter til de kommunale indsatser. Vi gør det allerede, men som så mange andre ting, kan det være en øvelse, der er svær at få ind under huden,« siger Knirke Hartmann Thomsen, der er oversygeplejerske på Diagnostisk Center på Regionshospital Silkeborg.

Tværsektorielt projekt skal forebygge genindlæggelser af lungepatienter I Silkeborg vil de i et tværsektorielt projekt mindske antallet af indlæggelser og genindlæggelser af borgere med lungesygdomme. Hospitalet udpeger dem i risikozonen, hvorefter en hjemmesygeplejerske kommer på besøg.

En hyppig årsag til genindlæggelse på Regionshospital Silkeborg er lungebetændelse eller KOL, og et tværsektorielt projekt skal nu forsøge at nedbringe antallet af af disse genindlæggelser. Silkeborg Kommune og diagnostisk center på Regionshospitalet Silkeborg skal sammen undersøge, om de i fællesskab kan mindske antallet af borgere med KOL og lungebetændelse, der bliver indlagt eller genindlagt. Sundheds- og omsorgschef i Silkeborg Kommune, Inge Bank, fortæller, at det altid er et fokus at forebygge genindlæggelser og indlæggelser, når kommune, hospital og politiske...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.