Gravid kigger på scanningsbillede
Foto: Gorm Kallestad/NTB/Ritzau Scanpix

I Odense griber de sårbare gravide og nybagte forældre, før de snubler Odense Kommune og Familieambulatoriet, Odense Universitetshospital (OUH), er gået sammen i et projekt, der skal sikre en tværsektoriel indsats omkring sårbare gravide og give nybagte familier den bedst mulige start. Projektet er en tidlig, forebyggende indsats allerede i løbet af graviditeten, og det afsluttes, når barnet begynder i skole.

Måske er det en praktiserende læge eller en jordemoder, der har en tidlig bekymring, eller fordi den gravide har fysiske, psykiske og/eller sociale problematikker i sin fortid. Det gode ved det her projekt er, at vi allerede får første kontakt, mens barnet ligger i maven, og moderen er cirka 22 uger henne i graviditeten Jane Magaard, familiebehandler, Odense Kommune I Odense venter man ikke længere med at sætte ind med hjælpende foranstaltninger til sårbare gravide, til barnet er født. Siden 2018...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind