Fysisk træning skal tænkes ind i sårforløb i Nordfyns Kommune. Dette skal accelerere sårhelingen og forebygge nye sår. Ellen Marie Andersen på 87 år træner her som en del af et sårforløb.

Nordfyns Kommune vil forbedre sårbehandling med fysisk aktivitet Ny tværfaglig struktur med fysisk aktivitet under sårbehandling skal mindske gentagne sår i Nordfyns Kommune. Vi har nu mulighed for at være mere foran i forløbet, end vi tit tidligere har været, siger kommunens sårkonsulent.

Ca. 30 pct. af udekørende sygeplejerskers tid i Nordfyns Kommune bliver brugt på indsatser, der relaterer sig til behandling og pleje af hudproblemer samt sårbehandling. Det tal fik kommunens sårkonsulent Dorthe Pedersen til at tænke, at det var oplagt, at kommunen blev dygtigere til at håndtere borgere i sårforløb. Siden årsskiftet har kommunen derfor iværksat en nye procedure, hvor bl.a. fysisk aktivitet er en del af sårbehandlingen. Nordfyns kommuner behandler oftest sår efter operation, tryksår og traumesår efter eksempelvis fald,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.