Foto: Heidi Lundsgaard

Træning til mennesker med slidgigt er økonomisk en god forretning SDU-forskere har dokumenteret, at træning er en effektiv behandling af slidgigt. Nu viser deres forskning yderligere, at træningen giver en samfundsøkonomisk gevinst.

Slidgigt koster samfundet milliarder af kroner årligt til behandling, sygedagpenge og førtidspension. Et nyt studie baseret på data fra mere end 16.000 danskere viser, at trænings- og uddannelsesprogrammet GLA:D®, som er udviklet på Syddansk Universitet (SDU) og anvendes bredt i privat fysioterapipraksis og i flere kommuner, er omkostningseffektivt for samfundet. Det skriver SDU i en pressemeddelelse. Studiet er udført af forskere fra Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi (FoF) på SDU og Forskningsenheden PROgrez, Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehuse. En lignende analyse fra...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind